Bibliotheek Hove

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen!

Aan het bibteam mag je alles vragen!

Maar staat je antwoord al in ons lijstje veel gestelde vragen? Dan heb je meteen de info ...

 

MIJN BIBLIOTHEEK

Waar, wat en hoe met “mijn bibliotheek”?

Klik in deze website rechts bovenaan  “mijn bibliotheek - aanmelden” maak je profiel aan (meer info vind je onder de vraagtekens [?].  Via “mijn bibliotheek” kan je verlengen, uitgeleende objecten reserveren,  je profiel beheren, je uitleenhistoriek bekijken, e-boeken ontlenen en een krantenartikel lezen. 

 

RESERVEREN

Hoeveel betaal ik voor een reservatie?

Een object reserveren kost € 0,50, dit bedrag wordt aangerekend wanneer je het object uitleent.  Zolang je geen bericht hebt ontvangen dat het gereserveerde object voor jou in de bib klaarstaat kan je deze reservatie nog annuleren zonder dat er kosten aangerekend worden. Opgelet:  voor elk niet tijdig afgehaald object genereert het systeem  echter wel €0,50.

Waarom kan een gereserveerd werk niet verlengd worden?

Gebruikers die een titel reserveren betalen voor deze service. Indien we verlengingen toestaan op gereserveerde materialen, betekent dit dat de gebruiker die de reservatie plaatste langer  moet wachten op het materiaal.  Geen goede dienstverlenging vinden wij.

 

UITLENEN

Word ik eraan herinnerd dat de uitleentermijn verstreken is?

Ja, als de bib je e-mailadres heeft ontvang je drie dagen voor de vervaldatum een e-mailtje. Lekker handig want dan kan je je materialen tijdig terugbrengen of verlengen.

Ik heb geen e-mailadres hoe weet ik of de uitleentermijn verstreken is?

Hou zelf je uitleenbon in de gaten waarop de terugbrengdata vermeld staan. Is deze bon zoek? Geen probleem. Je kan via “mijn bibliotheek” de uitleendatum bekijken. Of bel eventjes tijdens de openingsuren naar de bib.

Wordt er boete aangerekend op sluitingsdagen?

De uitleentermijn kan nooit op een sluitingsdag vallen. Je krijgt automatisch een dag of een week extra en die datum staat dan ook op je uitleenbon.

Kan ik de uitleentermijn laten aanpassen als ik op vakantie ga?

Wanneer de normale terugbrengdatum tijdens je verlof valt, kan je na het uitlenen van de objecten aan de balie een aangepaste datum bekomen.

 

VERLENGEN

Hoeveel keer kan ik een object verlengen?

Je kan een object tot maximaal 110 dagen verlengen maar het aantal verlengingen is beperkt (maximaal 5 keer). Verleng daarom maar enkel die objecten waarvan de uitleendatum gaat vervallen.

Vanaf nu kunnen de DVD’s ook verlengd worden.

Moet ik mijn materiaal meebrengen als ik wil verlengen?

In principe niet, maar als het object gereserveerd werd, kan je niet verlengen. Je kan in de catalogus zien of een titel gereserveerd is of niet. 

Kan ik een verlenging van de uitleentermijn via de telefoon regelen?

Ja tijdens de openingsuren. Verlengen via “mijn bibliotheek”  kan 24/24 uur 7/7 dagen.

Wat moet ik doen als ik merk dat een verlenging niet gebeurd is?

Heb je aan de zelfuitleenbalie je objecten verlengd  en merk je op je uitleenbon dat de terugbrengdatum niet aangepast is, breng dan onmiddellijk de bib op de hoogte. Het bibpersoneel kan de fout herstellen of eventueel nog even verduidelijken waarom een item niet verlengd kan worden.