Bibliotheek Hove

Zadenbib Hove

De winter is voorbij, de eerste lentedagen kondigen zich aan. Het is stilaan weer een feest om in de tuin te zijn en te genieten van al wat - soms schoorvoetend- vanonder het bladerdek komt piepen.
Ook is de tijd aangebroken om de eerste groenten voor het nieuwe seizoen te zaaien, evenals de vroege plantjes voor de bloemenborder en de kruidentuin.

Maak je voor het eerst kennis met tuinieren en wil je graag aan de slag met enkele eenvoudig te kweken planten, of ben je een doorwinterde tuinier die uit is op een bijzonder zaai-experiment? Misschien wens je dit voorjaar eens wat variatie in je tuin of op je balkon aan te brengen? Breng dan beslist een bezoekje aan de Zadenbib.

Onze Zadenbib kan je, tijdens de openingsuren, vinden in de 'gewone' Bib. 

We bieden je een heel gamma aan zaden, zelf geoogst door hobbytuiniers uit de omgeving. Tot 3 zakjes zaad mag je gratis meenemen. Lukt het je om nadien zelf zaad te oogsten, mag je zeker een deeltje terug aan de Zadenbib schenken.

De Zadenbib heeft geen uitleentermijn en er zijn ook geen boetes; de ontlening is gebaseerd op onderling vertrouwen. Je registreert je ontlening zelf op de aparte tablet. Ook indien je geen gebruiker bent van de Bib, kan je -mits gratis aanmelding aan de balie- bij de Zadenbib terecht.

Welke zaden in de Zadenbib ter beschikking staan, kan je terugvinden in de catalogus op de website www.mijntuin.org  Heb je nog vragen, kan je ons steeds bereiken via zadenbib.hove@gmail.com.

We wensen je alvast veel tuin- en ruilplezier!

Het Zadenbibteam

1 Reactie

Karin Schrooyen

Karin Schrooyen

10 maart 2015 - 13:25u

Zeer tof initiatief. Heb vorig jaar de spaghettipompoen ontdekt en is ook leuk als mensen er een lekker receptje bijgeven bijv. Ik ga er zeker gebruik van maken en zou ook graag workshops tuinieren volgen. Ben juf en ga met de kindjes ook een zaaizak aanmaken op ons klasterrasje. Groetjes, Karin

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws